2013. augusztus 4., vasárnap

Filmkritika: Utazás a rejtélyes szigetre (2012)

Kritika: Für Nikoletta

Eredeti cím: Journey 2 - The Mysterious Island
Műfaj: Akció / Kaland / Komédia
Rendező: Brad Peyton
Forgatókönyv: Brian Gunn, Mark Gunn
Szereplők: Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson
Játékidő: 94 perc
Bevételi eredmények: $ 103,812,241 (USA)
Hazai bemutató: 2012. február 23.
Forgalmazó: InterCom
FDM értékelés: 65%
___________________________________________________







Családi játékfilm egy kellemes vasárnap délutánra (ha nincs jobb program).

Utazásra invitál a kalandok világába a Verne regényeket új köntösben és merőben meglepően felhasználó Utazás második része. Míg az elsőben még Brendon Fraser (Múmia 1-3) alakítja a kalandort és csak mellékesen csapódik mellé unokaöccse, Sean (Josh Hutcherson), a folytatásban már a fiú lesz "Verne János" és kutatja világban a rejtélyes sziget nyomát. Ebben egy rejtjelezett rádióüzenet lesz a segítségére, amit mostohaapja, Hank fejt meg és ezzel ő is belecsöppen a kalandba. A Hank-et alakító Dwayne Johnson ebben a filmben is bizonyítja, legalábbis számomra, hogy kár kilépnie a skatulyájából, maradjon csak nyugodtan  az izomagyú akcióhősök szerepénél, mert az érzelmek nem állnak jól neki. Bár elsütött néhány jó poént - gyanítom ezek csak magyarul voltak viccesek -  és az éneklős jelenet sem volt annyira rossz, azért ez még messze van a színvonaltól. Ezzel ellentétben Josh Hutcherson (Híd Terabithia földjére) viszont jól hozta a lázadó tinédzser és az ifjú kalandor szerepét és ismeretlensége ellenére is kiváló választásnak tűnik.
A film képi világa viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Ez főleg a nagytotálos táj jeleneteknél mutatkozik meg, rettentően látszik, hogy számítógéppel készültek. Azt éreztem, hogy a technikusok nem adtak bele mindent. Ezek a képek elmennek egy közepesen grafikázott PC játéknál, de ide szerintem kevés. Bár a törpe elefánt kifejezetten élethű volt.
Összességében azonban azt kell mondjam, hogy nem olyan rossz ez, mint amilyennek hangzik. Kellemes, kalandos kikapcsolódás az egész családnak és bár a történetet nyitva hagyták a Holdutazást már nehezen hinném el.

Összegzésképpen:
Történet: Négyes
Színészi alakítások: Hármas
Képi világ: Hármas

Nincsenek megjegyzések: